Blekta baddräkter blir radioteater


Blekta baddräkter & Harriet lever vidare och blir sommarföljetong!

Blekta baddräkter handlar om sorgen att vara sjuk, och om liv och kroppar som sällan märks, om röster som inte hörs. Här ges de plats i det offentliga rummet, säger författaren Karin Nilsson.


Karin Nilsson har skrivit ett manus utifrån novellen och i samarbete med P4 Gävleborg Sveriges Radio och ljudtekniker Charlotte Mendonça Jonsson har hon gjort en dramatiserad uppläsning. Texten har tonsatts med specialskriven musik av Susanne Trolleberg, Sandviken/Falun. Novellen kommer att sändas som följetong i fyra avsnitt i P4 Gävleborg under sommaren. 

Den har en tydlig Sandvikenanknytning då flera i produktionen är därifrån och delar av handlingen har inspirerats av platser som sjukgymnastiken och diverse väntrum på ortens lasarett. Fabriksljuden är inspelade på Sandvikens Jernverk av konstnären Jan Annerborn, Sandviken. Övriga medverkande är Linda Kärki, dramapedagog, Salma Waked, barnskötare, Carmen Blanco Valer, folkhögskolelärare, Vera Trolleberg, tolk. De framför och ger röst åt Blekta baddräkters olika kvinnokaraktärer.

Instagram: @harrietord @trollsus



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kulturpris för sjuksystrar

ORD I (KRIS)TID- PODDNOVELLER